Poslední školní týden roku 2012 byl plný příprav na Vánoce, ale také oblíbeného florbalového turnaje. Po úspěšných minulých ročnících chlapců a premiérové účasti dívek v loňském roce jsme se měli na co těšit i letos.

 

V úterý 18. prosince odjeli na okrskové kolo do Frýdlantu nad Ostravicí žáci 6. a 7. třídy. O vzrůstající popularitě florbalu na školách svědčí rekordní účast devíti družstev. Družstvo ve složení Radovan Tabach, Jakub Dudek, Martin Prokop, Jan Fulnek, Jakub Nezhoda, Matěj Pustka, Daniel Lokaj a Jan Halamíček dokázalo v základní skupině porazit všechny soupeře a postoupilo do vyřazovacích bojů z prvního místa v tabulce.

V semifinálovém zápase se kluci utkali s týmem ZŠ Komenského z Frýdlantu n. Ostravicí. Zápas neměl jasného favorita, oba týmy byly velmi vyrovnané. V základní hrací době byl výsledek nerozhodný, v prodloužení žádný gól nepadl, o výsledku rozhodli nájezdy. Naši kluci ukázali pevnější nervy a ostřejší mušku a postoupili do boje o první místo. Finále jsme odehráli proti domácímu družstvu ZŠ TGM. Zápas byl opět velmi vyrovnaní, družstvo TGM mělo fyzickou převahu, naopak naši hráči byli technicky vyspělejší. V základní hrací době zápas opět skončil remízou. V nervydrásajícím prodloužení jsem dostali nešťastný gól a zápas byl ukončen. V konečném pořadí kluci vybojovali velmi dobrou stříbrnou medajli.

 

Žáci 8. a 9. tříd odjeli na okrskové kolo 20. prosince, stejně jako mladší žáci do Frýdlantu nad Ostravicí. Účast byla také vysoká, družstva vyslalo šest škol z okolí. Naši školu reprezentovali Richard Tabach, Martin Pustka, Jakub Štefek, Patrik Hranický, Petr Chocholatý, Martin Sýkora, František Škuta, Martin Borák, Ondřej Blažek, Marcel Vyvial a Vojtěch Dudek. Ze základní skupiny jsme postoupili bez ztráty bodu z prvního místa.

V semifinále nás čekalo družstvo ZŠ Ostravice. Zápas byl dlouho vyrovnaný, ale od druhého poločasu se začala projevovat převaha našich hráčů a zápas jsme dovedli do vítězného konce. Ve finálovém zápase jsem se utkali s domácím týmem ZŠ TGM. Tentokrát byl zápas vyrovnaný po celou hrací dobu. Podařilo se nám dostat se do vedení 3:1, ale to byla pro soupeře výzva, snažili se ze všech sil skóre otočit. V zápase se projevovali emoce, rozhodčí měli plno práce, zvlášť když soupeři dokázali rozdíl snížit na jediný gól a zbývalo ještě několik minut do konce. Naši hráči však dokázali přečíst hru soupeře a žádný další gól už nepustili. Díky výhře v posledním zápase získali cenné 1. místo v okrskovém kole a 9. ledna nás čeká účast na okresním kole v Paskově.

 

Všem žákům gratulujeme k úspěšné reprezentaci a přejeme mnoho úspěchů v dalších turnajích.