Vážení rodiče,

zápis k povinné školní docházce pro školní rok 2021/2022 proběhne v souvislosti s platnými protiepidemickými opatřeními distanční formou – tzn. pouze formálně.

Termín pro příjem žádostí o zápis dítěte do 1. ročníku základní školy ve školním roce 2021/2022 v Základní škole a Mateřské škole Kozlovice, příspěvková organizace je stanoven v době od 1. 4. 2021 do 23. 4. 2021.

Pokud to epidemiologická situace dovolí, uspořádáme na konci školního roku ve škole společné setkání učitelů, přijatých dětí a jejich rodin.

Kapacita školy je dostatečná, můžeme otevřít dvě první třídy.

Desatero pro rodiče

Zákonný zástupce je povinen přihlásit dítě k zápisu k povinné školní docházce, a to v době od 1. dubna do 30. dubna kalendářního roku, v němž má dítě zahájit povinnou školní docházku. Není-li dítě tělesně nebo duševně přiměřeně vyspělé, může zákonný zástupce požádat o odklad školní docházky o jeden rok, a to za předpokladu, že v době zápisu (tj. do 30. 4.) bude písemná žádost doložena doporučujícím posouzením příslušného školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa. (S ohledem na vytíženost pedagogicko-psychologických poraden doporučujeme objednat se k vyšetření dítěte ve školském poradenském pracovišti co nejdříve.)

Podrobné informace k organizaci Online zápisu do školy budou včas zveřejněny na webových stránkách školy.