V pátek 25. září jsme se zúčastnili okrskového kola přespolního běhu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Závod se uskutečnil v okolí kempu v místní části Lubina. Pro žáky byly vyznačeny dvě trasy o délce přibližně 1,5 km a 2 km. Tratě měly mírné převýšení, které dokázalo některé běžce potrápit.

Závod byl pro nás obnovenou premiérou, na delších tratích žáci závodili jen v hodinách tv, závod s jinými soupeři byl pro ně novinkou. O to větší byla nervozita před startem.

Po startovních výstřelech vyběhly postupně čtyři skupiny závodníků. Zde jsou výsledky:

Dívky 6. a 7. třída: Monika Žáčková, Anna Hlisnikovská, Adéla Krpcová, Natálie Stonavská. Dívky se umístili na čtvrtém místě.

Chlapci 6. a 7. třída: Matěj Strakoš, Adam Krpec, Martin Skoták. Chlapci doběhli na druhém místě, kvůli nízkému počtu běžců však byli ze soutěže vyřazeni.

Dívky 8. a 9. třída: Natálie Pěluchová, Anna Němcová, Klára Holubová, Nikola Peterková. Dívky obsadili čtvrté místo.

Chlapci 8. a 9. třída: Jakub Dudek, Jan Fulnek, Ondřej Krpec, Tomáš Blažek, Patrik Šuba. Chlapci získali druhé místo, postoupili do okresního kola v Třinci.

Všem běžcům gratulujeme k výsledkům a přejeme hodně štěstí v dalších závodech.

Fotky z běhu jsou zde.

 

Okresní kolo přespolního běhu v Třinci

Ve čtrtek 1 října se konalo okresní kolo. Okruh byl o poznání náročnější – trasa měřila 5 km. Všichni naši běžci doběhli v první půlce startovního peletonu, na výsledky zatím čekáme.