Po několikaměsíčních přípravách konečně nastal den D – Dětský den ve farmářském stylu. Letos poprvé se jeho jediným organizátorem stala Rada rodičů.

Pro děti, které přišly v sobotu odpoledne do areálu u hasičárny, byl připraven pestrý program. Všichni se mohli vyřádit na nejrůznějších atrakcích (skákací hrady, trampolína, býčí rodeo), navštívit mini Zoo, malování na obličej. Kdo měl zájem, mohl se projet na koni, v kočáru nebo v traktoru  Děti také absolvovaly osm soutěžních disciplín, po jejichž splnění je čekala odměna.  Zasoutěžit si mohli také odvážní rodiče. Skvěle fungovala i kreativní dílna, kde bylo možno si vytvořit hezké výrobky nebo namalovat obrázek.

Zajímavý program probíhal také na pódiu. Byl zahájen bublinkovou show, po které následovala vystoupení nejrůznějších dětských kroužků nejen z Kozlovic ((Sboreček ŽŠ, Junior Aerobik, Taekwondo, Latinsko-americké tance, Zumba Kids s Mončou, Dětský balet).

Připraveno bylo samozřejmě bohaté občerstvení k zahnání hladu, ale i žízně pro děti i dospělé.

Jediné, co se bohužel nedá naplánovat a připravit, je počasí. Také letos nám naše snažení o dokonalý průběh akce pokazilo. Kolem páté hodiny se spustil silný déšť, který vyhnal většinu návštěvníků dětského dne.

Závěrečné překvapení – losování tomboly se tak díky dešti přesunulo pod zastřešenou část areálu. Do slosování byl zařazen každý, kdo odevzdal svou kartičku s razítky za splněné soutěžní úkoly. Oceněny byly také vylosované obrázky, které děti namalovaly v kreativní dílně.

Myslím si, že i přes nepřízeň počasí můžeme být s průběhem dětského dne spokojeni. Přišlo obrovské množství lidí a vypadalo to, že se všichni (a hlavně děti) dobře baví a že se nikdo nenudí. A to bylo především naším cílem.

Na závěr bychom chtěli hlavně poděkovat Obci Kozlovice za finanční podporu při pořádání akce a Sboru dobrovolných hasičů za zapůjčení areálu. Děkujeme také všem níže uvedeným sponzorům, díky jejichž finančním příspěvkům jsme si mohli také dovolit připravit zajímavý program.

Alfa-Tex Martin Šrubař, Bike Fun International,  Coop Beskydy, Cukrárna Lucie, David Šindelář Pivovar Kozlovice, Drogerie u Švrčka, HAST – Eva Habrnalová, Chodura, Beskydské uzeniny,  Květiny Žáčková, Lékárna Kozlovice, Linera, Ludvík Konečný – MAX, MUDr. Miluše Adamcová, Nejlevnější nábytek.cz, Pavel Sýkora – zemědělec, Potraviny u Drobka, Realitní kancelář STING s.r.o. , Restaurace u Fandy, Restaurace u Váhy, Revírní bratrská pokladna, Salón Sedmikráska, Sámoška Pavel Švrček, Šmíra-Print, Tomáš Kubečka-přípravné práce pro stavby, Truhlářství Radek Tabach, Vinný sklep Fojtík

Více fotografií naleznete na:

http://rrkozlovice.rajce.idnes.cz/Detsky_den_2015/